Az Egyesült Arab Emirátus, Dubaiban dolgozó kollégák szép videófelvételt töltöttek fel a YouTube oldalra. Medencepart tisztítás MicroStrip berendezéssel, Armex szódabikarbónával.

A túlnyomó részt húzott betonból készült bézs színű természetes kőnek kinéző felület között található volt még gránitlap és keményfa deszkázat is. A fő problémát a mintegy 20 év alatt a felületre rákövült és elfeketedett szennyeződés réteg okozta. A tulajdonos többször próbálkozott már különféle felülettisztításokkal, magasnyomású vízsugaras és vegyszeres tisztítás, de nem járt eredménnyel.

Teljes felület 512 Nm, szórási munkaidő 82 óra, elfogyasztott szóróanyag 90 zsák Armex szóda. Szórási nyomás 5 bár, felületsérülés nem történt.

A fürdőt nem lehetett bezárni, így a munkálatokat reggel 4 és dél között végezték. Továbbá ügyelni kellett a víz tisztaságára. Nem folyhatott szóróanyag – víz keveréke a medencébe, azt ipari vizes-porszívóval gyűjtötték össze a munkavégzés alatt.

A felülettisztítás befejezésével egy impregnáló réteg került felhordásra. Vízlepergető hatású, megakadályozza a lerakódásokat és egyszerű karbantartást biztosít.  

Kategória: Bejegyzés