A Szódaszórás® felülettisztító és rétegeltávolító rendszer hatékonyságát egy az iparban használt vákuumszivattyún próbáltuk.Időszakos karbantartásra érkezett egy Leybold SV 200 típusú berendezés. Szétszerelése után a követkzeő látvány fogadta a szakembereket: mindenhol kemény, gyantás – olajsár lerakódás, ami helyenként elérte a 3 – 4 mm vastagságot.

Forróvizes magasnyomású mosás után valamit javult a helyzet, de a gyanta keményen ragaszkodott a felülethez.

A már ismert, több munkanapon keresztül tartó vegyszeres tisztítás helyett – mely nem minden esetben volt eredményes -, a Finomszemcse – Technológiát próbáltuk. Az eredményekről árulkodjanak a képek, de előbb összegzés az ARMEX™ felülettisztító és rétegeltávolító szórószemcse előnyéről:

  • a szódabikarbóna tisztító kristály lágy, törik, elporlad így sem a felületen, sem pedig a berendezésben nem okoz károsodást,
  • gyorsan és hatékonyan tisztít, rétegeltávolít, kevésbé időrabló metódus, mint a már megszokott többi,
  • intenzív szennyeződés eltávolítás eredménye tisztább felület, a felületen visszamaradó szóróanyag maradéktalanul eltávolítható,
  • az ARMEX™ szódabikarbóna használata környezetvédelmi szempontból is előnyösebb a hagyományos tisztítási eljárásokka szemben, a felszabaduló por nem tartalmaz szabad-szilikátot, nem mérgező, vízben oldódó, pH semleges.

Kategória: Bejegyzés